ÄkkilähtösuunnitelmiaMinä sain uuden työpaikan. Olen siitä ihan mielettömän älyttömän uskomattoman plus pari muuta ylisanaa innoissani. Ja onnellinen. Työn alkamiseen on vielä vajaa kolme viikkoa aikaa ja jännä kyllä, työnhakuun liittyneen stressin – jota en tiennyt edes olleen – laukeamisen jälkeen ensimmäiset ajatukseni olivat, että tässähän ehtisi vielä pikaisesti reissuun ennen töiden alkua.

Olihan ajatus toki hypoteettisena pyörinyt mielessä koko talven. Jos saisin töitä, niin lähdettäisiin kyllä Thaimaahan pariksi viikoksi. Jos saisin töitä, niin voisi mennä jollekin kaupunkilomalle. Voi kun halpoja lentoja; kunpa olisi töitä tiedossa, niin voisi lähteä reissuun!

Houkutus on nyt siis suuri. Suuren suuri. Erikoisella tavalla hektisen talven jälkeen olisi ihana rauhoittua hetkeksi ennen uuden työn aloittamista. Lukea kirjoja, maata auringossa, juoda viiniä, syödä hyvin. Vain olla. Ja nimenomaan olla poissa arkikuvioista, jossa tulevat uudet haasteet alkavat jännittää ja jossa vanhoista velvoitteista ei pääse kuitenkaan eroon eikä niistä osaa olla stressaamatta.

Erilaisia vaihtoehtoja on tullut plarattua läpi ja vaikka Norwegianilta löytyi kivoja kaupunkikohteita edullisin lentohinnoin ja vaikka KLM:n siivin olisi päässyt erikoishalvalla New Yorkiin, niin jostain syystä ensimmäistä kertaa ikinä koskaan tämä tyttö harkitsee tosissaan valmismatkaa.

Ensimmäistä kertaa on kylläkin vale. Olenhan minä ollut 13-vuotiaana perheen kanssa Turkin Alanyassa. Ja reilu vuosi sitten appivanhempien kanssa Kreetalla. Mutta omasta aloitteesta, itse valittuna ensimmäistä kertaa. Äkkilähtösivuja on tullut nyt plarattua pari päivää ja sellainen meille sopiva, rauhallinen ja pikkuisen jopa luksusta sisältävä kohde on löytynyt Kanarialta. Minut tuntevat ovat tässä vaiheessa kysymysmerkkinä: Kanarialta? Juu, Kanarialta. Kai sinnekin kerran elämässä täytyy matkustaa? Kanarian saaret ovat myös about ainut kohde tähän aikaan vuodesta tällä puolen maapalloa, jossa on lämmin ja aurinkoa. Ja jonne matkat eivät maksa maltaita.

Ostopäätös on vielä kuitenkin tekemättä. Rahasyistä tietysti. Annettiin itsellemme vielä vuorokausi aikaa asian pureksimiseen. Voi olla, että tuuri päättää puolestamme sillä, että kohde on huomiseen mennessä myyty. Tai voi olla, että olemme huomenna onnellisia Kanarian matkan omistajia.

Minkälaisia kokemuksia teillä on valmismatkoilta? Kanarialta? Äkkilähdöistä?

Lämpöä ja hiekkarantaa.

Tätä minä tarvitsisin. Lämpöä ja hiekkaa.


by Mari in Ajatelmat ja tarinat

5 Responses to / Vastaukset Äkkilähtösuunnitelmia

 1. Veera Bianca

  Onnea uudesta työpaikasta! Äkkilähtö kannattaa mielestäni aina! Pakettimatka Kanarialle on juuri sellainen kuin siitä itse tekee! Lomalennolla on toki rempseää porukkaa ja pakettiin saattaa kuulua kuljetus hotellille, mutta esimerkiksi Kanarialla itsessään on paljon nähtävää ja koettavaa kun jättää sen Holiday Innin edustan, missä ei toki myöskään vikaa jos rentoutumista kaipaa 😀

  • Mari

   Kiitos Veera! Työpaikan suhteen kyllä lykästi, innolla odotan uusia haasteita.

   Reissu tuli ostettua ja ensi viikolla lähdetään 🙂 Noin minäkin haluan uskoa; me tehdään matkasta meidän näköinen kaikista ennakkoluuloista ja odotuksista välittämättä. Ja jos tämä kerran tuntuu nyt itsestä hyvältä idealta, niin siihen tunteeseen pitää luottaa.

 2. Miia / Miikkulaisen.com

  Onnea uuden työn johdosta ja ehdottomasti vaan valmismatkapaketti kehiin! 🙂 Niitä kun saa parhaimpaan hintaan, jos on kova into nopeasti matkalle. Ei se Kanariakaan mikään pöllömpi paikka ole. Tähän aikaan vuodesta siellä alkaa olla jo lämminkin – joulu-tammikuu kun siellä on ilmojen suhteen hieman epävakaista. Ihanaa reissua!

 3. Satu VW / Destination Unknown

  Onnea uudesta työpaikasta myös, ja olet tässä vaiheessa varmaan ollut reissussakin jo….? Mihin suuntaan päätit lähteä? Terkkuja täältä Norjassa missä on ihanaa vain olla kotona hetkinen 🙂

  • Mari

   Kiitos Satu 🙂 Kanarialle päädyttiin ja ihan mukavaa oli. Postatakin reissusta jotain piti… 😉 Oikein mukavaa oloilua sinne kotiin!

Add a comment / Kirjoita kommentti