Kokemuksia Matkamessuilta 2014 ja Nordic Bloggers’ ExperiencestaOsallistuin viime viikolla 15.-16.1. osana Matkamessuja 2014 järjestettyyn Nordic Bloggers’ Experienceen. matkamessut_nbe_logo_2014Bongasin koko tapahtuman vähän vahingossa Twitteristä, kun eräs seuraamani kansainvälinen matkabloggaaja kertoi olevansa sinne tulossa. Innostuin kovasti mahdollisuudesta tavata kansainvälisiä matkabloggaajia Suomessa ja aloin selvittämään mahdollisuuksiani osallistua tapahtumaan. Onnekseni ja ilokseni sain lunastettua itselleni bloggaajapassin, jolla pääsin osallistumaan Nordic Bloggers’ Experiencen oheisohjelmana järjestettyyn seminaariin keskiviikkona ja torstain ammattilaispäivään messuilla. Bloggaajapassilla olisin voinut käydä messuilla myös yleisöpäivinä perjantaista sunnuntaihin, mutta minulla ei ollut mahdollisuutta viettää pääkaupunkiseudulla niin montaa päivää, joten tyydyin ammattilaispäivien eniten minua kiinnostaneeseen ohjelmaan.

Nordic Bloggers’ Experience oli Visit Finlandin, Visit Helsingin ja Matkamessujen yhteishanke, jota järjestämässä oli myös hankkeen alulle panija Kohtaamistoimisto Innastuksen Inna-Pirjeta Lahti. Noin 40 kansainvälistä bloggaajaa oli kutsuttu viettämään muutama päivä Suomessa ennen Matkamessujen alkua ja osallistumaan keskiviikon seminaariin sekä torstain ammattilaismessupäivään. Koko viikon kokemukset ja tapahtumat tallentuivat bloggaajien omiin blogeihin sekä Twitteriin, Facebookiin ja Instagramiin hashtagilla #nbefinland. Projekti oli tähän asti suurin kansainvälinen matkabloggaajien kokoontuminen Suomessa.

Keskiviikon seminaarin aiheena oli matkabloggaajien ja matkailun toimijoiden kuten matkatoimistojen yhteistyömahdollisuudet ja tilaisuudessa puhumassa olivat mm. tunnetut matkabloggaajat Melvin (traveldudes.org), Sebastian (off-the-path.com) ja Laurel (monkeysandmountains.com). Sebastian toimi myös koko messujen ajan ns. matkablogilähettiläänä ja piti messujen aikana monta puheenvuoroa paitsi bloggaajille myös näytteilleasettajille ja yleisölle. Seminaari oli mielestäni mielenkiintoinen ja moni siellä esitetty puheenvuoro ja mielipide jäi mieleeni ja tulee varmasti vaikuttamaan tulevaisuudessa myös tämän blogin kohtaloon. Ainut huono puoli seminaarissa oli se, että monelle puheenvuorolle ja esitykselle oli varattu liian vähän aikaa ja koko semma loppui ennen kuin puhujat olivat päässeet kunnolla edes vauhtiin. Keskustelu jäi siis pintaraapaisun asteelle, mutta ajatuksia herättävää se silti oli.

Aaand jump! Speakers at a panel in blogger seminar.

Keskiviikon seminaarin paneelikeskustelijat vauhdissa.

Seminaarin jälkeen osallistuin verkostoitumistilaisuuteen, jossa tapasin mm. Destination Unknowin Sadun, Skimbaco Lifestylen Katjan ja Kaukokaipuun Marinellan. Pää oli keskiviikon jälkeen ihan pyörällä, koko matkablogimaailma sai ihan uusia ulottuvuuksia ja unelmat tuntuivat olevan ihan käden ulottuvilla. Yöllä näin unia Twitter-tileistä.

Torstaina pääsin kiertelemään messuja omaan tahtiini ja olikin mukava olla kerrankin liikkeellä ammattilaispäivänä, jolloin messuilla on paljon vähemmän väkeä ja näytteilleasettajilla enemmän aikaa keskustella. Koska tällä hetkellä rahapussi ei veny reissuostoihin, en kovin ahkerasti uskaltanut uusia maita ja kohteita toivematkakohde-listalleni hankkia, mutta ystävälleni sain mahtavia vinkkejä hänen tulevaa Slovenian reissuaan varten ja itse innostuin Karibian omatoimisesta saarihyppelystä ja Brasiliasta. Norjan pistettä metsästin turhaan, sillä en sellaista koskaan löytänyt ja Kreikan osasto taas oli hienoinen pettymys, sillä en sieltä löytänyt toivomaani tietoa Kreikan saaristossa matkailusta. Muutenkin olen huomannut, että Matkamessuilla parhaat bongaukset ovat niitä, joita et voi suunnitella – jokainen maa ja kohde on kuitenkin mukana messuilla sellaisella varustuksella ja miehityksellä kuin heillä milloinkin on mahdollisuus, joten aina ne maat ja kohteet, joista itse olet juuri silloin kiinnostunut, eivät olekaan panostaneet messunäkyvyyteen. Tämän vuoksi Matkamessut ovat mielestäni hyvä kohde inspiraation herättelyyn, eivät matkasuunnitteluun.

So many travel dreams at the fair.

Messuhälinää ihmettelemässä.

Torstain ohjelmassa oli myös muutama esitys, joista yksi oli Rantapallon päätoimittajan Riikka Krennin puheenvuoro Elämys-lavalla ja seuraavat kansainvälisten matkabloggaajien pari esitystä Bloggers’ Loungen pienellä lavalla. Ehkä suurimman vaikutuksen koko kahden päivän aikana minuun teki Conni Biesalskin puheenvuoro oikean markkinaraon löytämisestä omalle matkablogille. Tämä puheenvuoro on yksi syy siihen, miksi tämä blogipostaus on kirjoitettu suomeksi ja kerron lisää esityksen vaikutuksista minuun tulevissa postauksissani. Bloggers’ Loungessa sain jutella myös pitkät pätkät yhden suosikkibloggaajani, Laurel Robbinsin (Monkeys and Mountains) kanssa ja sain häneltä bloggaamiseen paljon aivan mahtavia vinkkejä. Kaiken kukkuraksi Laurel on aivan supermukava ja oli todella kiva tavata hänet kasvotusten.

Me and Laurel from Monkeys and Mountains.

Täytyihän sitä kaverikuva ottaa 🙂 Minä ja Laurel.

Torstaina tapasin myös monia suomalaisia matkabloggaajia, mikä oli ihan järjettömän hieno juttu. Olen seurannut jo vuosia ahkerasti eri matkablogeja, mutta tajusin vasta tämän matkamessuille suuntautuneen ekskursion aikana, että ne ovat kaikki olleet kansainvälisiä blogeja. Jostain syystä minulta on jäänyt täysin huomaamatta meidän suomalaisten oma, vilkas, suomenkielinen matkablogiyhteisö. Olenkin siis huiman kiitollinen, että sain torstain aikana tavata sekä Inkan (Archie gone Lebanon), Marin (Marimente), Kean (Deep Red Blues), Millan (Pingviinimatkat) ja Miian (Miikkulaisen). Upeita tyyppejä kaikki ja aivan mahtavia bloggaajia myös! (Nyt kun olen päässyt lukemaan heidän blogejaankin niin voin näin rehellisesti sanoa)

Torstai-ilta huipentui Instagram Travel Thursday -tapaamiseen, johon oli ilmoittautunut mukaan 50 suomalaista bloggaajaa. Tilaisuus pidettiin Klaus K-hotellin Livingroom Wine -tilassa ja oli ihan mukava päästä käymään hotellissa sisällä, sillä eipä ole tuon tasoisessa hotellissa tullut Suomessa (saati sitten ulkomailla) yövyttyä. Tilaisuutta emännöivät Destination Unknowin Satu, Kaukokaipuun Marinella ja Running With Wild Horses -blogin Veera. Valitettavasti jouduin juna-aikataulujen vuoksi tilaisuudesta lähtemään aika ajoissa, mutta kovin kiva oli silti olla mukana. Ehkäpä jatkossa saan aikaiseksi osallistuttua ko. Instagram-kampanjaan myös kuvien ja blogipostausten muodossa.

Kaiken kaikkiaan siis huiman hedelmällinen ja mielenkiintoinen kaksipäiväinen tuli vietettyä Helsingissä Matkamessujen merkeissä. Tästä on hyvä ponnistaa eteenpäin!


by Mari in Ajatelmat ja tarinat

6 Responses to / Vastaukset Kokemuksia Matkamessuilta 2014 ja Nordic Bloggers’ Experiencesta

 1. Satu VW / Destination Unknown

  Tosi kiva vihdoinkin tavata vaikka lyhyeksihän se jäi, täytyy ottaa seuraavan kerran uusiksi Tampereella!! 🙂

 2. Kea

  Wuhuu! Kiva löytää itsensä täältä… 🙂 hei voiko sua seurata Bloglovinilla? Jotenkin en onnistunu lisäämään sun feediä sinne. Olis kiva olla kaikki seuratut blogit samassa paikassa, nimittäin. 🙂 Onko vinkkejä?

 3. Kea

  Eiku onnistu! Tosin vaan suomenkielisten postausten lisääminen…

  • Mari

   Kävin itsekin testaamassa ja jostain syystä tosiaan Bloglovin löytää vain Suomeksi-feedin. Omituista. Selvitän asiaa. Oon muuttamassa kategorioita ja valikkoa, joten voi olla, että tuonne Suomeksi osuuteen ei jatkossa tule postauksia eli täytyyhän tuo saada korjattua. Kiitos, kun huomasit!

  • Mari

   Nyt on tuokin korjattu eli seuraaminen onnistuu kätevästi myös Bloglovinissa. Kiitos Kea, että huomasit ongelman!

Add a comment / Kirjoita kommentti