Kiireinen lokakuuHuh.

Jostain syystä lokakuut ovat lähivuosina olleet mun elämässä vuoden kiireisimpiä kuukausia. Vuonna 2009 tein lähtöä Uuteen-Seelantiin, olin juuri tavannut Villen ja korviani myöten rakastunut. Vuonna 2010 etsimme yhdessä kuumeisesti omaa asuntoa vuokra-asunnon lähtiessä yllättäen alta ja kiersimme näyttöjä harva se päivä. Vuonna 2011 asuntomme kylppäri meni remonttiin ja muutimme väliaikaisasuntoon ja puoliksi asuimme rautakaupoissa. Tänä vuonna suunnittelimme yhdessä Villen kanssa maailmanympärimatkaa, olin juuri juhlinut kolmekymppisiäni ja Ville kruunasi kolmevuotispäivämme kosimalla.

Onnellisia kuukausia kaikki, sellaisia hyviin asioihin johtaneita kuukausia, mutta myös niitä kuukausia, jolloin viikot kuluvat yhtä nopeasti kuin muulloin päivät ja jolloin pitkistä, rauhallisista yöunista ei ehdi edes haaveilemaan tai niitä kaipaamaan (ja se on paljon multa se).

Tämä vuosi 2012 on siis ollut reissumme suunnitteluvuosi. Matka maailman  ympäri on ollut minun haaveeni jossain määrin jo ennen Uuden-Seelannin reissua. Palatessani sieltä 2010 aloin hiljalleen jutella Villelle mahdollisuudesta lähteä pidempään reissuun yhdessä. Tiesin, että oma veri vielä ulkomaille vetäisi, mutta tiesin myös, että ilman Villeä en missään nimessä reissuun enää lähtisi. Ville innostui ideasta hiljalleen myös ja vaikkei lopullista päätöstä lähdöstä tehty ennen syyskuuta 2012, olivat suunnitelmat ajatuksissa ja säännöllinen säästäminen alkanut jo vuoden 2011 alkupuolella.

Lähdössä oli monta muttaa. Oma asuntomme pitäisi saada vuokralle, jotta pystyisimme kuittaamaan reissun aikana asuntolainan korot. Työpaikkojen kanssa pitäisi saada asiat sovittua mahdollisimman hyvällä tavalla. Oma ja läheisten terveys pitäisi olla kunnossa, jotta reissuun voitaisiin lähteä. Niin ja rahaa siellä säästötilillä pitäisi tietysti olla tarpeeksi puolen vuoden matkustelua varten. Lopulta kaikki järjestyi hienosti. Uskon itse vakaasti siihen, että kun jotain oikein paljon ja palavasti itse haluaa niin universumi auttaa sen toteuttamisessa. Asiat vaan tuppaa järjestymään (koska ne ei lopulta olisi järjestyneet?) ja äkkiä huomaatkin haaveen olevan mahdollinen. Toki töitä sen eteen joutuu itse tekemään eikä sama logiikka taida ihan päteä esim. lottovoiton saamisessa, mutta ehkä ymmärrätte mitä tarkoitan.

Joten täällä sitä ollaan. Jossain about Suomen yläpuolella, koneessa nokka kohti Japania ja Tokiota. Ja maailmaa.

Järjettömän kiireisen ja vauhdikkaan lokakuun aikana (miten olisi lentovaraukset, majoitusbuukkaukset, sormusostokset, hääsuunnittelut, asunnon pakkaukset, kihlajaiskahvit jnet kokopäivätyön rinnalla neljän viikon aikana?) blogin kuntoon laittaminen jäi minulta valitettavasti väliin ja siitä syystä tämä ensimmäinen postauskin tulee vasta täältä reissun päältä. Lisää on kuitenkin tulossa, that I promise.

Tässä vielä reissusuunnitelmamme lentoaikataulun muodossa.
(Pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin reissaajien mielijohteiden mukaisesti)

5.11. Tampere-Pirkkala – Lontoo Heathrow
6.-7.11.Lontoo – Tokio
17.11. Tokio – Hong Kong
24.11. Macau – Chiang Mai
5.2. Singapore – Soul
7.2. Soul – Honolulu
21.2. Honolulu – Los Angeles
23.-24.4. New York – Lontoo
24.4. Lontoo – koti


by Mari in Suomeksi

2 Responses to / Vastaukset Kiireinen lokakuu

  1. Heidi

    Kävin lukureissulla 🙂

  2. Tuuli

    Aivan mahtavaa! Onnea hirmuisesti matkan starttiin!

Add a comment / Kirjoita kommentti